Bea Muller pakt zilver op DDK

Afgelopen zondag mocht Bea Muller, de verenigingskampioen van bowlingvereniging Veenendaal, mee doen aan de Dag der Kampioenen. Voor deze dag krijgen alle verenigingskampioenen van Nederland een uitnodiging.

Toen zondag de laatste voorronde gespeeld was, werd duidelijk wie zich geplaats hadden voor de finalerondes. Bea Muller stond op een mooie 15e plaats, met een gemiddelde van 184,17. Deze plaats was voldoende om door te gaan naar de finalerondes.

In de voorronden werden de heren en dames opgedeeld in poules van 8, waarbij alle finalisten 7 games moesten gooien. Naast de pinfall werden ook bonuspunten verdeeld. (20 voor winst, 10 voor een gelijke stand, 5 voor elke 200-game of 10 als men een 250 game of hoger wist te gooien).

De A-poule bij de dames bleef lang spannend met kleine verschillen. Uiteindelijk wist Bea Muller voor de eerste keer in haar bowlingcarrière een finaleplaats te bemachtigen tijdens een groot NBF-evenement.
De B-poule bij de dames bleek al snel een confrontatie tussen Lisanne Breeschoten en Ghislaine vd Tol. Met bijna 80 punten verschil plaatste Lisanne Breeschoten zich voor de kampioensfinale.

Bij de kampioenswedstrijd tussen Bea Muller en Lisanne Breeschoten was de strijd al snel beslist. Lisanne Breeschoten heeft voor dit soort wedstrijden veel meer ervaring en Bea Muller had geen antwoord op de strikes van Lisanne. Voor Bea was dit echter een droom die uitkwam, bowlen tussen de top van Nederland en uiteindelijk een zilveren medaille mee naar huis mogen nemen. Al met al een hele mooie afsluiting van een zeer geslaagd seizoen.