Nationaal uitstel m.b.t. aanpassingen bowlingballen

Door de Corona crisis zijn mogelijk veel bowlers niet in de gelegenheid geweest hun bowlingballen aan te passen aan de nieuwe reglementen die internationaal op 1 augustus 2020 ingaan. Het NBF bestuur heeft daarom besloten deze regel, alleen voor nationale competities en toernooien, uit te stellen tot 31 december 2020.

WorldBowling gaat per 1 augustus 2020 een aantal reglementswijzigingen doorvoeren inzake de samenstelling van de bowlingballen, het gebruik van een balansgat en het gebruik van ballen door tweehandige bowlers.

Dit betekent dat indien je deelneemt aan een competitie of toernooi in het buitenland, jouw materiaal vanaf deze datum aan de nieuwe eisen moet voldoen. Het NBF bestuur heeft echter besloten om voor de nationale competities en toernooien de invoering van deze regel uit te stellen tot 31 december 2020.

Tot 1 januari 2021 mag je daarom spelen met bowlingballen die voldoen aan de artikelen zoals vermeld in het huidige NBF sportreglement en uiteraard met bowlingballen die al aan de nieuwe regels zijn aangepast.

Lees hier het artikel

Lees hier originele artikel

Geplaatst in nieuws
Bowling Vereniging Veenendaal

Bowling Vereniging Veenendaal