Verslag Verenigingskampioenschappen 2020

Verenigingskampioenschappen

De verenigingskampioenschappen zijn weer gespeeld en de prijzen zijn verdeeld.
De prijzen werden verdeeld in 8 klassen.

In de klasse D had Bennie Hardeman al een klein gaatje geslagen met de rest en werd de kampioen van deze klasse. De 2e plaats werd ingenomen door Bert Daemen en Floris van de Vliert werd 3e in deze klasse. Gijs Geurtsen gooide een goede finale en wist nog van plek te wisselen met Marcel van Dijk. Waar door Gijs 4e werd en Marcel de 5e plaats pakte. Hans Doeleman en Michiel Joosten eindigde op de plaatsen 6 en 7.
In de klasse C was het ook spannend. 4 spelers mochten de finale spelen, waar Henk Rothuis een voorsprong mee nam van 70 pins op de nummer 2. In de finale was Raymond Zeedijk lekker op dreef en zette een serie neer van 1175. Echter dit was net niet genoeg om Henk Rothuis van de 1e plaats te stoten. Henk Rothuis werd kampioen in deze klasse gevolgd door Raymond Zeedijk op de 2e plaats met slechts 19 pins achterstand. Jerry van Wees complementeerde het podium met een 3e plek en Frank Doeleman werd 4e.
In de B-klasse werd er hard gestreden. Bart van de Poll verdedigde een voorsprong van 36 pins ten opzichte van Arno Markus. Beide spelers hadden een gemiddelde van ruim boven de 210 en zij gingen onderling uitmaken wie 1e en wie 2e zou worden. Arno Markus wist in de finale een serie neer te zetten van 1301 en Bart kwam niet verder dan 1187. Door deze score pakte Arno de 1e plek en werd Bart 2e. Tony Lukken had een zeer goede voorronde gespeeld, helaas wist hij deze vorm niet door te trekken in de finale en hij werd 3e.
In de A klasse kwamen 3 spelers uit. Alle spelers speelde de voorronde ruim boven de 200. Dirk-Jan de Haas en Wilfred Koops gingen de strijd met elkaar aan in de finale. Wilfred Koops wist deze strijd in zijn voordeel te beslissen en behaalde de 1e plaats in deze klasse. Dirk-Jan de Haas scoorde helaas iets minder in de finale en moest genoegen nemen met de 2e plaats.
Tevens werd Wilfred Koops de clubkampioen met een pinfall van 2633 (gemid. 219).

Bij de dames werd er ook in 4 klassen gestreden om de prijzen.
In de D klasse ging de strijd tussen Christa de Lang en Marijke Geurtsen. In de voorronde had Christa al een kleine voorsprong opgebouwd en deze gaf zij niet meer uit handen waarmee zij 1e werd en Marijke 2e.
In de C klasse had Geralda Markus goed haar best gedaan in de voorronde en een voorsprong opgebouwd van bijna 100 pins. In de finale kwam deze voorsprong niet meer in gevaar en hiermee werd Geralda 1e. Hellen Achieng, jeugdspeler, werd 2e en Dike de Haas maakte het podium compleet met de 3e plaats. Hellen wist in de voorronde ook nog het baanrecord van Bea Pallada te evenaren op baan 3 met een game van 248.
In de B klasse was het uitermate spannend tussen de beide dames was er na de voorronde slechts een verschil van 3 pins in het voordeel van Birgit Koops. Gerie Hootsen ook uitkomend in deze klasse speelde een fantastische finale met een pinfall van 1223. Birgit speelde ook een zeer goede finale en kwam uit op een pinfall van 1211. Dit was net niet genoeg en Gerie Hootsen werd 1e in deze klasse en Birgit werd 2e. Gerie gooide tevens een game van 269, waarmee ze ook het baanrecord op baan 1 verbeterde.
In de A klasse was alleen Bea Pallada actief. Zij speelde een serie over 12 games bij elkaar van 2317.
Ook Gerie Hootsen in de B klasse had een serie van 2317, waar door er een extra 9e en 10e frame gespeeld werd om uit te maken wie de clubkampioen zou worden. Bea was hierin net iets beter en zij werd voor de vijfde keer op rij de clubkampioen bij de dames.
3 dames binnen 10 pins na 12 games, hoe spannend kunnen we het maken.

Bea Pallada en Wilfred Koops mogen onze vereniging gaan vertegenwoordigen op de Dag der Kampioenen die later dit jaar gehouden word.

Alle deelnemers van harte gefeliciteerd met jullie resultaten.

Voor de uitslagen kijk onder het kopje toernooien.

Geplaatst in nieuws
  • rgschoonmaak.png
  • duck532.png
  • hootsen.png
  • Rienvanbarneveld_266.jpg
  • belevenis.png
  • Olround_2661.jpg